Folkpartister vaktar badet

november 21, 2009

Vi vill härmed bestämt dementera alla spekulationer och teorier om att detta är en vänsterrörelse eller en aktion organiserad av politiska grupper eller partier. Vi som vaktar badet tillhör alla olika politiska led, men vår aktion är dock opolitisk.

Vi har bjudit in alla ansvariga politiker, både opposition och allians, under två års tid. De ansvariga allianspolitikerna har själva valt att inte komma till Aspuddsbadet. Det är politikerna som gjort detta till en politisk sak, inte vi.

Den röda färgen har vi valt då den syns tydligast, blå skulle inte synas tillräckligt väl på fasader och utmed gator, röd synns. Det var inte kommunister som hängde ut röda tyger vid Odenplan för att protestera mot bygget av en galleria, det är inte kommunister som kämpar för Aspuddsbadet.

”As early as the 15th century, the red flag was used as a ”flag of defiance.” It was raised in cities and castles under siege to indicate that they would not surrender. ”The red flag is a signal of defiance and battle,” according to Chambers Cyclopedia (1727–41).”

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: