Pressmeddelande: Konst barrikaderar Aspuddsbadet!

november 8, 2009

Royal Sister

I den definitiva slutstriden inför den förestående rivningen av Aspuddsbadet flyttar konstnären Iva Troj in ett helt liv av konstverk i badet. Konstnärerna Marie Glad och Cecilia Cia Olsson flyter med i en gemensam konstbarrikad av badet.

Madeleine Sjöstedt, du som är ansvarig för rivningsbeslutet, här kommer frågorna: Är inte kulturvärdet av Aspuddsbadet värt en ynka investering? Badet är ett kulturarv som vi vill bevara, fortsätta använda och föra vidare till kommande generationer. Det är inte mycket pengar det handlar om jämfört med de gigantiska arenor som planeras byggas i staden. Ska ni verkligen köra grävskoporna rakt in i människors hjärtan och lämna ett blödande sår som inte går att läka? Madeleine, du som är kultur- och idrottsborgarråd, vågar du vara upphovskvinnan bakom detta kulturmord? Vågar du stå som ansvarig för att våra konstverk på badhusets väggar begravs i rivningsmassorna?

Hittills har du inte satt din fot på badet trots oändliga uppmaningar…

Är det demokrati att förbigå 4000 namnunderskrifter? Du tror att ni politiker och tjänstemän kan ignorera oss. Aspuddsbadet är ovärderligt för vårt lokalsamhälle. Som ytterst ansvarig förtroendevald politiker kräver vi din fysiska närvaro på badet Madeleine Sjöstedt. Vi kastar in konstens handske i ringen med en förhoppning om att du inte ska fortsätta ignorera vår starka uppmaning att bevara vårt älskade badhus.

1919, året efter Första världskrigets slut, lades grunden för badet. 90 år senare vill vi få slut på ett annat krig om ett kulturarv. Låt detta ske.

Konstbarrikaden startar söndagen den 8 november kl 16:00.

Iva Troj, Marie Glad, Cecilia Cia Olsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: