CUF replikerar Adam Tiwes bisarra påhopp.

november 1, 2009

Adam Tiwe från Liberala Ungdomsförbundet har fått det mesta om bakfoten. Adam viftar vilt med den verbala värjan, men det är det är knappast någon D’Artagnan vi här får skåda.  Adam Tiwe visar prov på stor fördomsfullhet, okunskap och iver, vi får verkligen hoppas på att LUF inte står bakom Adam Tiwes bisarra påhopp på CUF, för då är det illa ställt med liberalismen.

Här följer repliken:

http://gillberg.centerpartiet.net/2009/11/02/adam-tiwe-luf-stockholm-svarar-pa-cuf-stockholms-stallningstagande-om-aspuddsbadet/

Här nedan kan ni läsa Adam Tiwes replik på CUF:s första pressmeddelande:

CUF Stockholm går till angrepp mot Madeleines inställning till Aspuddsbadet i ett pressmeddelande. Här är mina kommentarer.

”CUF Stockholm kämpar för demokrati och frihet.”

– I sådana fall bör ni akta er för att ha något samröre med den typen av grupperingar som olagligen ockuperar aspuddsbadet.

”För oss innebär det inte bara att vi människor ska kunna styra över oss själva, utan även att vi ska ha inflytande i samhället vi lever i. Vi i CUF tror att samhället fungerar bäst då alla människor är delaktiga och har möjligheten att påverka sin egen situation.”

– Ska detta inflytande i samhället utgå ifrån våldsamheter, hot, stöld av energi och andra utomparlamentariska åtgärder?

”Som en del i detta har också politiker ett ansvar i att möta folkets vilja och hitta gemensamma lösningar och förslag. Det är tråkigt att du som folkpartist inte verkar dela denna uppfattning med oss.”

– Jag personligen, liksom Per Pettersson, delar nog uppfattningen att det är starkt och korrekt av Madeleine att inte vika för utomparlamentariska vänstergrupperingar som ligger sexton bokstavskombinationer till vänster om (V) och försöker bedriva politik medelst oförsvarliga lagbrott.

Avtalet med badhusföreningen innehåller bland annat åtaganden om att ”föreningen skall svara för allt underhåll såväl yttre som inre” (§13 i avtalet). Som du också själv påpekat på din blogg skrevs detta avtal för snart 23 år sedan och många av de människor som idag kämpar för att badet skall få finnas kvar, kom till livet efter att avtalet skrevs. CUF Stockholm tycker inte det är rättfärdigt att belsta dagens unga för att tidigare generationer i stadshuset och badföreningen inte tagit sitt ansvar och följt avtalet.

– Den synen på juridiken är rätt obehaglig för mig som liberal. Ska bindande kontrakt beträffande upphandlingar och dylikt rivas upp för att de skrevs under av ”en annan generation”? Det skulle ge att 1. offentlig verksamhet skulle ske på ett långt mer komplicerat vis än i dag och 2. rättssäkerheten i offentlig sektor skulle haverera.

”CUF Stockholm anser också att samhället byggs bäst underifrån och att beslut skall tas så nära som möjligt av de människor vilka själva berörs av dom samma. Vi tror på att man ska uppmuntra människor till entreprenörskap, företagande och delandet av gemensamma intressen genom till exempel föreningar, för att driva samhället och utvecklingen frammåt.”

– Ärligt talat, det där är ju bara lull-gull. Det är inte entreprenörskap att begå olaga intrång i en offentlig lokal. Det är inte företagsamhet att stjäla el i massiva mängder. Det är inte av intresse för samhället att som dessa extremt marginaliserade ultravänsterextremisterna beter sig som de gör och pissar på den demokrati och de lokala beslut som rör de frågor de engagerar och hota representanter av detsamma.

”Vi står upp för lokalsamhället och kan inte acceptera att man dömmer ut ett bad för att man menar at det på grund av sin storlek inte skulle kunna konkurera med andra bad, eller för att tomten behövs till byggandet av nya lokaler till en förskola. Vi kan försäkra dig om att det finns gott om plats på andra områden inom Aspudden för denna förskola.”

– Så man ska helt enkelt, i CUF-marknadsekonomisk anda, pumpa in offentliga pengar i en ekonomiskt ohållbar verksamhet som enligt den utredning och de faktaunderlag som beslutet om rivning stödjer sig på inte är konkurrensmässigt gångbar?

Vad har hänt med er, CUF? Varför liera er med ultraextrema vänstergrupperingar som bryter mot åtskilliga lagar och inte respekterar den beslutsordning som finns i det här landet (som i allra högsta grad är federal, med kommun- och stadsdelsnivåer med olika beslutsområden!)? Varför kastar ni åsido marknadsekonomiska principer kring Aspuddsbadet, med ett drag som närmast känns som desperat oppositionspolitik och ett trotsåldersmässigt behov av att hävda sig?
Den demokrati och federalism, det lokalsamhälle ni vill bygga, det representeras INTE av Kommando Carl Bildt. Jag kommer aldrig gå sida vid sida med rödsvart sörja till våldsfanatiska grupperingar för att hävda antimarknadsekonomiska principer. Jag trodde samma sak om er.
Jag undrar om det här egentligen är genomtänkt från er sida, men jag hoppas att det helt enkelt är så att ni inte har koll på läget. För är det så, att ni analyserat Kommando Carl Bildt och de andra ockupanterna, för att sedan besluta att samarbeta med dem i denna fråga, då vet jag inte vad som har hänt med CUF Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: