Pressmeddelande från CUF Stockholm

oktober 25, 2009

Stockholm 2009-10-26

CUF Stockholm översänder idag en öppen skrivelse till Stockholms kultur- och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt med anledning av rivningsbelutet för Aspuddsbadet.

______________________________

Kära Madeleine,

CUF Stockholm har under en tid följt hanteringen av frågan gällande Aspuddsbadet och vi är djupt bekymmrade över din och Folkpartiets ställning i frågan.

CUF Stockholm kämpar för demokrati och frihet. För oss innebär det inte bara att vi människor ska kunna styra över oss själva, utan även att vi ska ha inflytande i samhället vi lever i. Vi i CUF tror att samhället fungerar bäst då alla människor är delaktiga och har möjligheten att påverka sin egen situation. Som en del i detta har också politiker ett ansvar i att möta folkets vilja och hitta gemensamma lösningar och förslag. Det är tråkigt att du som folkpartist inte verkar dela denna uppfattning med oss. Vad har du för förslag till att kunna driva badet vidare? Vi är säkra p att folket har ett eller flera.

Avtalet med badhusföreningen innehåller bland annat åtaganden om att ”föreningen skall svara för allt underhåll såväl yttre som inre” (§13 i avtalet). Som du också själv påpekat på din blogg skrevs detta avtal för snart 23 år sedan och många av de människor som idag kämpar för att badet skall få finnas kvar, kom till livet efter att avtalet skrevs. CUF Stockholm tycker inte det är rättfärdigt att belsta dagens unga för att tidigare generationer i stadshuset och badföreningen inte tagit sitt ansvar och följt avtalet.

CUF Stockholm anser också att samhället byggs bäst underifrån och att beslut skall tas så nära som möjligt av de människor vilka själva berörs av dom samma. Vi tror på att man ska uppmuntra människor till entreprenörskap, företagande och delandet av gemensamma intressen genom till exempel föreningar, för att driva samhället och utvecklingen frammåt. Därför är badet viktigt, både som förening och social samlingspunkt för lokalbefolkningen och grupper vars verksamhet inte passar in i de större badanläggningarna.

Vi står upp för lokalsamhället och kan inte acceptera att man dömmer ut ett bad för att man menar att det på grund av sin storlek inte skulle kunna konkurera med andra bad, eller för att tomten behövs till byggandet av nya lokaler till en förskola. Vi kan försäkra dig om att det finns gott om plats på andra områden inom Aspudden för denna förskola.

Madeleine Sjöstedt, lämna tillbaka vårat bad!

Hälsningar,
Centerpartiets Ungdomsförbund Stockholm

Annonser

2 svar to “Pressmeddelande från CUF Stockholm”

  1. Jacob said

    Oj, vad skönt att se att CUF lägger undan allt vad heter parti/allianslojalitet och ser till de faktiska människorna och medborgerliga intressena. De växte stort i mina ögon!

    CUF tillförde dessutom nya perspektiv på en skev belastning av skuld, över generationsgränserna, som i alla fall jag inte tänkt på tidigare. Mycket intressant och inspirerande att läsa.

  2. Malin said

    Fantastiskt bra att CUF skickat detta till Madeleine! Modigt av dem att inte ”tycka som” folkpartiet bara för att de är allianskollegor!
    Har Madeleine bemött detta tro?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: