AKUT!!!

oktober 7, 2009

Stockholms stad har brutit sig in på badet och är nu på väg att förbereda en rivning inom kort. Alla som har möjlighet kan ta sig till Aspuddsbadet för att visa sitt stöd och protestera mot detta odemokratiska ingrepp!!

De kommer INTE invänta överklagan. De ha kört över stadsmuseet. Att detta sker i Sverige är ofattbart! 


MVH/ Aktionsgruppen Rädda Aspuddsbadet.
mail@raddaaspuddsbadet.nu

http://www.aspuddsbadet.wordpress.com
http://www.twitter.com/aspuddsbadet
http://www.facebook.com/group.php?gid=6450657197
http://www.raddaaspuddsbadet.nu

Annonser

9 svar to “AKUT!!!”

 1. […] First Tweet 22 minutes ago wernher242 Viktor kommunen har gått in på #aspuddsbadet och förbereder rivning https://aspuddsbadet.wordpress.com/2009/10/07/akut/ Alla borde ta sig dit asap view retweet […]

 2. […] Se de ockuperandes hemsida, […]

 3. John Apse said

  Det är ni demonstranter som gör fel.
  Ni pratar om odemokratiska beslut
  men samtidigt begår ni kriminella
  handlingar. Det påminner om Greenpeace
  som ju använder sig av dessa metoder.
  Väx upp!

  • Anonym said

   Fel, enligt vem? Enligt lagen, ja. Men i en anda där man strävar efter ett demokratiskt samhälle (där inte politiker sitter i riksdagen och kommunerna och fattar beslut åt oss) så är det endast rätt. Men ifall politiker vägrar lyssna på oss och våra behov, varför skulle vi då behöva lyssna på dom? Därför ockuperar man badhus, för att man vill säga emot när kommuner och stadsdelar vill stänga ner en av dom få kvarvarande kommunala mötesplatserna som ligger lokalt. Beslutet om att lägga ner badhuset är ett typiskt sätt att säga ”sparka på den som redan ligger ner”.

   No pasaran!

 4. Martin W said

  Det känns inte särskilt vuxet att bete sig som ni gör – fundera på vad era barn påverkas av er respektlöshet för samhällets regler och beslut.

  Från en som vuxit upp med er sort(husockupanter) på 70-talet och som har sotat för det med många terapitimmar.

  Martin

  • Anonym said

   Men har samhället någon respekt för människorna då? Då dom skiter högaktingsfullt i vad folket tycker utan gör precis vad dom vill. Att ha respekt för dom som skiter i vad man tycker verkar som ett lite väl slavaktigt beteende. ”Och där kan vi gå som zombies, medans vi spyr floder av skit. Där kan vi sluta tänka, så får dom som dom vill!” – Ebba Grön, We’re Only in It For the Drugs.

 5. Majsol said

  John Apse: komiskt att du skriver ”väx upp”. Har du inte märkt att Aspuddenockupanterna knappast är ungdomar eller aktivister? Det är ju vanliga Aspuddenbor i alla åldrar som värnar om sitt badhus. Är det så konstigt tycker du? Och varför skulle man inte få tycka att det är odemokratiskt när kommunen kör över den juridiska processen och inte inväntar resultatet av överklagandet?
  Det är helt okej alltså om politikerna stänger allt gemensamt, badhus, fritidsgårdar, bibliotek? Det ska folk bara ta utan att göra nått för annars är de ”omogna”? Du kanske skulle ta dig en funderare vem som är vuxen egentligen…
  Aspuddenockupanterna engagerar sig ju i alla fall för samhället de bor i, sin närmiljö och sina grannar!

 6. Mats Lundell said

  Vi kan vänta oss att staden kommer att försöka fler gånger, om det kommer lika mycket bra folk som idag så kommer vi att stoppa rivningen.
  Detta har gjorts förr i Stockholm, se tex på Trekanten och Vinterviken som sannolikt inte hade varit lika trevligt om inte aktivister hade stoppat makthavarnas kriminella handlingar.
  Jag skulle behövt mycket terapi om jag växt upp med människor som Martin W och John Apse.

  Mats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: