En av många röster från Madeleines blogg.

oktober 5, 2009

Tove skriver:

När man följt förskolesitationen sen 2003 så blir man äcklad över att i dag se badet rivas för att lämna plats åt en förskola.

Grågåsen har undermåliga utdömda lokaler men fantastisk gård. Dyra projekteringar har gjorts för jätteutvidgning. Och så blir det stopp efter stopp genom åren till allas stora besvikelse.

Socialdemokraternas vallöfte sket man fullständigt i här i stadsdelen, dvs att barngrupperna skulle hålla 14/18 (småbarn/storbarn) Nej det kunde vara överskridet med summa sex. Ändå stod tjänstemännen och hävdade på medborgarmöte att situationen var i balans och att det fanns plats för FLER i grupperna!! Medan hela politikerskalan från vänster till höger lyssnade utan protester. Ja, de obstruerar därute fick jag höra när jag ringde Stadshuset.

Det byggs kors och tvärs men inga förskolor!
Istället proppar man in barnen i för stora grupper i lokaler som inte passar.

Grågåsen är utdömt och kommer så att förbli. Byggs inte ut. Ett bad som är älskat och behövt och som har en unik drift där ideella krafter skött det sen minst 30 år, ska rivas.

Ett kooperativt dagis bredvid förlorar sin gård och måste packa. Hur många platser vann man då?

Sju futtiga miljoner behövs för badet att jämföra med gigantiska tvåtusensjuhundra miljoner till bygget av ännu en mastodontarena bredvid den förra, med gängse mönster av elitaktivitet inför passiva åskadarmassor I en modern värld där vi behöver röra på oss för att det kostar skyhögt mer än 7 miljoner via landstingsskatten till sjukvården annars.

När den representativa demokratin visar sig från sin minst förtroendeingivande sida och det kan bli hur dumt som helst för att helheten hamnat ur fokus så måste medborgarna sätta ner klacken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: