17:e september, stadshuset kl 15.30

september 16, 2009

Klockan 16.00 så sätter sig politikerna ner och klubbar igenom rivningen för andra gången, denna dag är det exploateringsnämndens tur. Madeleine gick ut med det pressmeddelandet för två veckor sedan, det var avgjort redan då. Dessa beslut som fattas den 15:e och 17:e är bara rena formaliteter. Det skulle krävas mycket för att få de som tagit steget fram att backa tillbaka. Men beslut kan rivas upp.

Jag fick idag ett mail från de som som kämpar för att Årstafältet ska förädlas och bli en stadspark, beslutet var taget, alla partier var eniga. 50 miljoner kronor har sedan 2001 spenderats på projektet, parken skulle stå färdig 2016.

Strax efter förra valet stoppades all utveckling av landskapsparken och istället påbörjades en utredning för bebyggelse. I kommande överisktsplanen ÖP 2010 anges Årstafältet till Stadsutvecklingsområde med plats för ytterligare 10 000 invånare…

Liksom de styrande i staden totalt ignorerar kampen om Aspuddsbadet vill man nu jämställa Årstfältet – Söderorts sista större gärde, Stockholms första park på 100 år med ett mindre viktigt grönområde. Det är ett exempel på hur våra skattepengar förvaltas. Och jag kan bara spekulera kring hur det hade sett ut om Carls får hade betat på årstafältet istället.
http://arstafaltet.se/

Vi får se hur många vi blir imorgon, tiden är illa vald, och det kanske är ett av problemen med demokratin, tillgängligheten. De vill att vi ska känna att vi kan påverka, att det finns en möjlighet ifall vi väljer att försöka. Men det är inte så lätt med så många viljor. Jag var på mitt första medborgarmöte nu i måndags, och det visade just på dessa brister. Politikerna vill vara öppna, låta folk komma till tals, lyssna. Men de antecknar inte vad som sägs, de kommer knappt ihåg de frågor som ställs. All heder åt Abit Dundar som ändå arrangerar så att vi får möjlighet att träffa våra politiker, men resultatet var att tillställningen snarare blev ett tillfälle för frustrerade människor att prata av sig, en form av terapi helt enkelt. Vi pratar, de lyssnar, inget mer, inget mindre. Och de frågor vi alla ställer? De blir blir besvarade med en politikers retorik, inbäddade i löften om dialog och lyhördhet. Sen gör de som de vill i alla fall.

Efter morgondagens beslut så kommer den juridiska vägen stå öppen för en rivning av badet. De kan komma imorgon, eller om ett år. Men en sak är klar, så länge byggnaden står kvar, så finns det hopp.

Annonser

Ett svar to “17:e september, stadshuset kl 15.30”

  1. Mats Deland said

    Vi ses i eftermiddag.

    Mats och Lovis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: