Lugnet före stormen

september 7, 2009

Det har gått snabbt. I torsdags så fick vi reda på att Madeleine Sjöstedt gått ut med ett pressmeddelande där hon meddelar att Aspuddsbadet ska rivas till förmån för en ny förskola. Hon meddelar även att den största anledningen för att badet rivs är av ekonomiska skäl och att badet legat ute till försäljning.

Idrott och kulturborgarråd Madeleine Sjöstedts (fp) blogg

Ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Abit Dundars (fp) blogg

Vi kan berätta för er att Madeleine Sjöstedts pressmeddelande innehåller en hel del anmärkningsvärda faktafel.

1. Madeleine talar om att en ny ”barnskola” ska uppföras på platsen för Aspuddsbadet, Abit Dundar säger motsägesefullt på sin blogg att de vill flytta Stora Aspen dit istället. Den ”nya” förskolan heter alltså Stora Aspen och ligger just nu inhyst i Aspuddskolans lokaler. Om badet rivs så kommer Stora Aspen flyttas till den plats som Aspuddsbadet idag ligger på. Runt badet ligger redan två förskolor, Korpen och föräldrakooperativet Flygande Mattan. Den sistnämnda använder baksidan av badet som sin uteplats, barnen kallar den för ”kullen”, blir dom av med uteplatsen så kommer det inte dröja länge innan den förskolan försvinner.

2. Renoveringskostnaden på 14 miljoner är inte korrekt, det står nämligen i utredningen att kostnaden kan bli lägre och att det finns en prutmån på ca 3 miljoner kronor. Badhusföreningen har själva tagit fram en trovärdig kalkyl som landade på ca 8 miljoner.

3. Staden säger sig vara villiga att sälja badet, men det finns inga dokument som styrker att det gjorts några sådana försök.

Utöver detta så har ett kommunbesvär lämnats in till Länsrätten eftersom man funnit att Kommunstyrelsen har hindrat utredningen av den fortsatta driften av Aspuddsbadet. I överklagan kan man läsa att Kommunstyrelsen brutit mot kommunallagen, de har överskridit sin kompetens på två punkter, samt att de har otillbörligt gynnat sin egen konkurrerande verksamhet samt brustit i sin vård- och undersökningsplikt enligt hyresavtalet genom att underlåta att utföra löpande kontroll av fastighetens yttre och inre skick och därmed låta fastigheten förfalla till Aspuddens Badförenings ekonomiska nackdel.

Ladda ner överklagan till länsrätten här!

Annonser

Ett svar to “Lugnet före stormen”

  1. Tina Vincent said

    Tycker också lite synd om barn & personal på Korpen som under många månader tvingats ha hörselskydd pga bygget på andra sidan gatan. Ska de verkligen behöver gå igenom ett nytt bygge?

    Länk: http://www.sr.se/cgi-bin/stockholm/nyheter/artikel.asp?artikel=2578620

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: